Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Χορτόσουπα - Μαρινάδα με θαλασσινά

Γρήγορο, τεμπέλικο και γευστικό πιάτο.
Βάση, μια ετοιματζίδικη χορτόσουπα (φάκελος με σκόνη που τη ρίχνουμε στο νερό) από τις γνωστές που κυκλοφορούν στα ράφια των SM   ενισχυμένη γευστικά με ανάμικτα λαχανικά, μύδια και γαρίδες (κατεψυγμένα, δεν χάθηκε  δα κι ο κόσμος).
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει πετάμε μια σκελίδα σκόρδο, καμιά δεκαριά μύδια όπως είναι κατεψυγμένα (και καθαρισμένα, χωρίς κέλυφος-έτσι όπως τα βρίσκουμε στα ψυγεία), άλλες τόσες γαρίδες (επειδή είναι σούπα, προτιμότερο να είναι καθαρισμένες κι αυτές - πουλάνε και τέτοιες στα SM) και ανάλογη ποσότητα ανάμικτα λαχανικά (καροτοπιπεροφασολακοαρακοκαλαμπόκι κατεψυγμένα, υπάρχουν συσκευασμένα ανάμικτα). Σε κανένα πεντάλεπτο με συνεχές ανακάτεμα έχει γίνει το μίγμα.
Το βάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε.
Τώρα, σε μια κατσαρόλα με 3-4 ποτήρια νερό (750-1000ml) - κρύο από τη βρύση, αδειάζουμε την χορτόσουπα-σκόνη, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε. Μόλις πάρει βράση η σούπα, αδειάζουμε το μίγμα των θαλασσινών από το τηγάνι και σιγοβράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά ή και λίγο παραπάνω.
Σερβίρουμε αχνιστή με μπόλικο λεμόνι.
Συνολικό κόστος 5-6 ευρώ για τέσσερα πιάτα μπόλικα (μύδια και γαρίδες υπόλοιπα από την συσκευασία τους περίσσεψαν και περιμένουν στην κατάψυξη για επανάληψη).
Είναι και σαρακοστιανό αφού το λάδι συγχωρείται.
Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απολύτως (για να μην πώ μ' ενθουσίασε). Το τίμησε κι η οικογένεια.
Σημαντικό πλεονέκτημα: η ταχύτητα παρασκευής.


Αν δεν θέλουμε βέβαια την χορτόσουπα σκόνη, τότε ξεκινάμε από φρέσκα λαχανικά. Αλλά η συνταγή και με τα κατεψυγμένα βγήκε τέλεια - έστω και με μικρές διατροφικές ανοχές...

3 σχόλια:

fractal είπε...

Υπέροχη η συνταγή σου..
Θα την δοκιμάσω
Τωρα με το κρύο είναι ο,τι χρειάζεται.
Στο Βρονταδο το θερμόμετρο στο μπαλκόνι δείχνει 6 βαθμούς
Λες αύριο το πρωί να δούμε το Αίπος χιονισμένο?
Μμμμ ωρα για ζεστή σούπα.

fractal είπε...

Τελικά χιόνισε στο Αίπος..
Αλλα..΄
μέχρι το μεσημέρι τα χιόνια εφυγαν και εμεινε μονο ο μανιασμένος αέρας, και μια θάλασσα τόσο θυμωμένη που είχα να την δώ πολλα χρόνια ετσι..
Παρ όλλα αυτα αγαπημένη.
Το βραδυ στην ΠΕΚΕΒ θα μιλήσει η φίλη μου η Μ.Α-Κ Θα είμαι εκεί!

FaneZan είπε...

Ωραίες καταστάσεις. Ζηλεύω

Translate

Αναγνώστες