Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Let The Right One In


"Άσε το κακό να μπεί"-
Μια από τις σχετικά πρόσφατες ταινίες (2008) που απέφευγα. Τελικά την βρήκα σε dvd και δεν έχασα. Gothic Thriller το είδος της; Μπά, δεν νομίζω.
Η σουηδική αυτή παραγωγή έρχεται να φρεσκάρει το θέμα των βρυκολάκων που μας συντρόφευαν και μας τρόμαζαν το 70 με κύριο εκπρόσωπο τον Δράκουλα Κρίστοφερ Λή στα πολλαπλά επεισόδια που εμφανίστηκε στις μεγάλες οθόνες, Τον χορό των βρυκολάκων του Πολάνσκι (με πρωταγωνίστρια την Σάρον Τέιτ, σύζυγό του που δολοφονήθηκε από τον Μάνσον), τον Δράκουλα του Κόπολα, Την συνέντευξη μ' ένα βρυκόλακα με τον Τομ Κρουζ κλπ.
Το πρωτότυπο της σουηδικής ταινίας είναι ότι καταφέρνει να συνδυάσει σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα (έφηβική βία, αποξένωση) με ένα παλιό μύθο και ξεκινώντας από μια ιστορία τρόμου και αποκλεισμών να καταλήξει σε μια αιμοσταγή αλλά τρυφερή ιστορία αγάπης και συντροφικότητας χωρίς σεξουαλικότητα και πάθος. Πώς το καταφέρνει; Αρκεί να δείτε το βλέμμα των μικρών πρωταγωνιστών για να καταλάβετε.
Χωρίς πολλά εφέ, απέριττη σκηνοθεσία και ελάχιστο έως καθόλου σπλάτερ είναι μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες παραγωγές των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το Χολιγουντ φρόντισε να ξαναγυρίσει την ταινία (remake που δεν είδα και δεν μπορώ να αξιολογήσω) ώστε να μαζέψει όσους θεατές δεν πρόλαβαν το πρώτο ραντεβού στους πολυκινηματογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Αναγνώστες