Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ypsilanti


Για μένα η δεκαετία του 90 έχει κενά κάθε τύπου. Ήταν χρόνια προσωπικών και επαγγελματικών ανακατατάξεων με αποτέλεσμα πολλά από τα δρώμενα να περνάνε στο παρασκήνιο και να αρχειοθετούνται σε χαμηλής προτεραιότητας ράφια.
Μετά λοιπόν από αρκετά χρόνια είδα σε dvd με πολύ ενδιαφέρον το σκοτεινό Fight Club του David Fincher σε σενάριο Chuck Palahniuk. Το έργο γνωστό στους περισσότερους, cult, προφητικό ίσως, με πολλές επιδράσεις και ομοιότητες με το V for Vendetta, ένα εντυπωσιακό φινάλε με ουρανοξύστες να σωριάζονται και φώτα να σβήνουν γύρω από το ζευγάρι των πρωταγωνιστών. Και ενώ πέφτουν οι τίτλοι τέλους και τα credits, περνάει αργόσυρτα από την οθόνη το "Girl from Ypsilanti".

Είναι γνωστό το Girl from Ipanema.
Άντε και το girl from Salina.
Αλλά from Ypsilanti, τι είναι αυτό;
Περίεργος ψάχνω στο διαδίκτυο.
Ένας εμπορικός σταθμός που ιδρύθηκε το 1809 μετασχηματίσθηκε σε κοινότητα το 1825, μετονομάσθηκε σε Ypsilanti το 1829 και οφείλει  το όνομά της στον Δημήτριο Υψηλάντη της Ελλάδας του 1821.


Ο ανδριάντας του Υψηλάντη στο Ypsilanti, έχει στηθεί μπροστά στον πύργο ύδρευσης της πόλης. Το χαρακτηριστικής μορφής (phallic) κτίριο έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο  στον διεθνή διαγωνισμό για κτίρια παρεμφερούς φαλλικής μορφής που οργάνωσε το cabinet magazine - δείτε το σχετικό link: http://cabinetmagazine.org/events/phallic/winner.php

Δ. Υψηλάντης στο ypsilanti με σημαίες μπροστά  στον  πύργο ύδρευσης
Τελικά στην Αμερική μπορείς να βρείς τα πάντα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Αναγνώστες