Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ (στα ηχεία)


Το δεύτερο audio book που μου κρατάει συντροφιά στις μετακινήσεις μου στο κλεινόν (τι να λέμε τώρα) άστυ αποδεικνύεται καλή επιλογή. Κώστας Ακρίβος γράφει και διαβάζει ένα σωστά στημένο βιβλίο με επίκεντρο το Άγιον 'Ορος και τα πάθη που βασανίζουν μοναχούς και επισκέπτες. Με αστυνομική χροιά το βιβλίο αφού, εξαρχής, εμφανίζει ένα πτώμα  γύρω από το οποίο με συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν ξετυλίγεται το κουβάρι μιας κατά βάση απλής αλλά ενδιαφέρουσας εξιστόρησης. Τα δρώμενα αφηγούνται διάφορα πρόσωπα με μικρότερη ή μεγαλύτερη συμμετοχή στην πλοκή και μέσα από την ιδιαίτερη οπτική του καθενός και τις προσωπικές παραστάσεις και τα βιώματά τους ο αναγνώστης εισάγεται μεθοδικά στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της περιοχής και τον τρόπο ζωής στην Αγιορείτικη Πολιτεία. Αν και το βιβλίο δεν είναι πρόσφατο (ο συγγραφέας έχει πιο 'φρέσκια' παραγωγή) αξίζει το χρόνο που θα του αφιερώσει ο αναγνώστης (ή ο ακροατής) και δεν είναι τυχαίο ότι αρχίζει να "περπατάει" μεταφρασμένο στα ξένα...

Και να μην ξεχάσω την καινούργια χαμηλότερη τιμή (βιβλίο 11€, audio book 7€)
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Στις 16 Απριλίου 2004 οι καλόγεροι σε μια μονή στο Άγιον Όρος ανακαλύπτουν έντρομοι μέσα σε κελί ένα πτώμα. Αν σκεφτεί κανείς ότι το μέρος αυτό για πάνω από 1.000 χρόνια απαγορεύεται να το πατήσει πόδι όχι μόνο γυναίκας αλλά ακόμα και ζώου θηλυκού γένους, τότε γίνεται φανερό τι σάλο προκαλεί η είδηση πως το πτώμα αυτό ανήκει σε μια κοπέλα.
Οι ύποπτοι είναι ο κτήτορας του κελιού Νήφωνας, που θεωρείται περίπου άγιος, και ο γέροντας Γεδεών, που άλλο όνειρο δεν έχει παρά να δει να κυματίσει ξανά η ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη.
Ερωτικό σκάνδαλο; Εθνικό σχέδιο; Δάκτυλος του σατανά; Ή μήπως κάτι που ξεπερνάει κι αυτή ακόμα τη φαντασία του συγγραφέα;
Το Πανδαιμόνιο έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των ξένων εκδοτών και εκδόθηκε ήδη στα ιταλικά από τον οίκο CROCETTI EDITORE, ενώ σύντομα πρόκειται να εκδοθεί στην Ελβετία για τη γερμανική γλώσσα από τον οίκο Waldgut Verlag.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Αναγνώστες