Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η καλοσύνη των ξένων

Audio book με τον ίδιο τον συγγραφέα (Π. Τατσόπουλος) να διαβάζει το βιβλίο της προσωπικής του διαδρομής στην Ελλάδα και την Αθήνα των πρόσφατων δεκαετιών (μετά τα σέβεντις). Με επίκεντρο και αφετηρία την ξαφνική αποκάλυψη της υιοθεσίας του, ο αυτοβιογραφούμενος συγγραφέας εξομολογείται  βιώματα και καταστάσεις, σκέψεις και εμπειρίες, εικόνες από γνωστά και άγνωστα πρόσωπα και προσωπικότητες που διασταυρώθηκαν οι τροχιές τους. 

Πολύ καλό έως συναρπαστικό και 
Πολύ καλύτερο απ' ότι το περίμενα, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον με συνεχείς αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα που άφησαν το στίγμα τους στην Ελλάδα και στις ζωές μας.

Παρόλο που η ανάγνωση και το ξεφύλλισμα ενός βιβλίου δεν μπορεί να υποκατασταθεί και αποτελεί μια ξεχωριστή αισθητική απόλαυση, η ακρόαση του αφηγητή που διαβάζει ένα βιβλίο έχει πλεονεκτήματα ιδιαίτερα μέσα στο αυτοκίνητο όταν θες να ξεφύγεις από ένα αγχωτικό περιβάλλον  με ραδιοσταθμούς να σε βομβαρδίζουν με διαφημίσεις και επαναλαμβανόμενες ειδήσεις (ή αηδείς-εις), το άνυδρο αστικό τοπίο να σε εγκλωβίζει και την αν-αισθητική της πρωτεύουσας να σε διαβρώνει. Κρίμα που δεν υπάρχουν πολλοί τίτλοι στα ελληνικά και κρίμα που οι τιμές τους δεν έχουν προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα.
Το βιβλίο (audio)  του Τατσόπουλου πάντως το βρήκα στο Μεταίχμιο γύρω στα 9€

ΥΓ. Προσπεράστε το όνομα και τα τερτίπια του συγγραφέα και την όποια εικόνα περνάει στα media με  τις εριστικές ίσως και προκλητικές δηλώσεις του (που δεν θα αναπαραγάγω)... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Αναγνώστες