Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Adam Ross "Mr Peanut" - Το θρίλερ της συμβίωσης



Ζευγάρια: τρία.
Θύματα: Δύο γυναίκες, τουλάχιστον
Ένοχοι: Αναζητώνται

Η σύζυγος (Νο1) του Ντέιβιντ πεθαίνει από αλλεργικό σοκ. Ο σύζυγος είναι ύποπτος, ως συνήθως, αλλά δεν προκύπτει ενοχή. Την έρευνα διεξάγει ένας αστυνομικός που αντιμετωπίζει προβλήματα στο σπίτι του όταν η σύζυγος (Νο2) αποφασίζει να παραμείνει κλινήρης στην κρεβατοκάμαρα για καιρό, εβδομάδες ή μήνες, χωρίς αιτία (κοινώς καψόνι). Συνεργάζεται με έναν ιατροδικαστή που έχει κατηγορηθεί και αθωωθεί για την δολοφονία της συζύγου (Νο3). Το βιβλίο παρακολουθεί την πορεία των τριών ζευγαριών και φωτίζει αξιοζήλευτα τις διαταραγμένες ισορροπίες τους ως την τελική κάθαρση.
Έχει ενδιαφέρον. Ξεφεύγει από τα συνήθη μοτίβα των αστυνομικών έργων.
Η μια από τις παράλληλες ιστορίες (του ιατροδικαστή) μαθαίνουμε ότι αφορά πραγματικά γεγονότα που απασχόλησαν την Αμερικάνικη κοινωνία (40 years before the O.J. Simpson trial there was the Dr. Sam Sheppard murder case).
Η δεύτερη (του αστυνομικού), ίσως είναι η πιό γλαφυρή ιστορία και η μόνη με χαπι εντ.
Η τρίτη και βασική ιστορία με τον περίεργο θάνατο της συζύγου (αυτοκτονία ή έγκλημα;) που προσπαθούν να διαλευκάνουν ο αστυνομικός με τον ιατροδικαστή έχει καλοστημένη πλοκή αλλά μάλλον απογοητευτικό φινάλε.




Από το οπισθόφυλλο:
"Η πιο καθηλωτική ματιά στη σκοτεινή πλευρά του γάμου. Σ' εμένα, τουλάχιστον, προκάλεσε εφιάλτες" 
(Στίβεν Κινγκ)

Το μυθιστόρημα που προκάλεσε εφιάλτες ακόμα και στον Στίβεν Κινγκ κυκλοφορεί τώρα και στα ελληνικά, και... θα σας κόψει την ανάσα!

Ο Ντέιβιντ Πέπιν είναι ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα του μετά από δεκατρία χρόνια γάμου... ωστόσο σκέφτεται τον θάνατό της με μια εμμονή που αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Όταν εκείνη πεθαίνει, ο Ντέιβιντ είναι ο βασικός ύποπτος για τον θάνατό της. 

Οι ντετέκτιβ που ερευνούν την υπόθεση έχουν και οι δύο προσωπική εμπειρία από συζυγικά αινίγματα: η γυναίκα του πρώτου αποφάσισε αμετάκλητα να... κρεβατωθεί, ενώ ο δεύτερος είχε αρχικά κατηγορηθεί για τον αποτρόπαιο θάνατο της συζύγου του.

Σύντομα οι δύο ντετέκτιβ ανακαλύπτουν ότι ο ύποπτος συνδέεται και με έναν εξαιρετικά περίεργο δολοφόνο που είναι γνωστός ως Μέμπιους... 

"...Όταν ο Ντέιβιντ Πέπιν άρχισε να ονειροπολεί ότι σκότωνε τη γυναίκα του, δεν τη σκότωνε ο ίδιος. Ονειρευόταν βολικές θεομηνίες. Σ' ένα πικνίκ τους στην παραλία, ξέσπασε μια ξαφνική καταιγίδα. Ο Ντέιβιντ και η Άλις μάζευαν τις καρέκλες, τις κουβέρτες και το πιοτί, και με την πρώτη λάμψη της αστραπής ο Ντέιβιντ φαντάστηκε τη γυναίκα του να λαμπαδιάζει ολόκληρη, ο σκελετός της ευδιάκριτος σαν σε παιδικό καρτούν, κι έπειτα να διαλύεται σ' έναν σωρό από στάχτες που άχνιζαν..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Αναγνώστες