Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Το κορίτσι του Στιγκ Λάρσον

Η συνταγή της επιτυχίας τελικά είναι (ή  μοιάζει) απλή.
Αφού στο πρώτο μέρος της τριλογίας παρακολουθήσαμε το οδοιπορικό ενός πενηντάρη δημοσιογράφου  (Καλε Μπλουμκβιστ, το "αγόρι") στην καταξίωση με την υποστήριξη της περιθωριακής και μυστηριώδους χάκερ Λίσμπετ Σαλάντερ (το κορίτσι)  και με φόντο μια έξυπνα στημένη αστυνομική υπόθεση, άφήσαμε το βιβλίο με μια ερωτική απογοήτευση να αναδύεται από τις 700 σελίδες του.
Ξεκουραστήκαμε λίγες μέρες και ξαναπιάνουμε τον δεύτερο τόμο όπου γνωρίζουμε καλύτερα το κορίτσι (που έπαιζε με τη φωτιά). Εδώ, το φόντο-πλοκή άξιοποιεί τις τεχνικές του θρίλερ και έχει περισσότερη δράση, Αφήνει σε δεύτερο ρόλο τον δημοσιογράφο να γυρίζει σε δεξιώσεις και ερωτικές συνευρέσεις ετοιμάζοντας την επόμενη εκδοτική του επιτυχία, και ξεκαθαρίζει (;) το παρελθόν της Λίσμπετ και το τοπίο γύρω από τα πρόσωπα του δράματος που είχαν μείνει στο παρασκήνιο του πρώτου βιβλίου.
Μαθαίνουμε για το κορίτσι και όσο περισσότερα μαθαίνουμε τόσο πιο πολύ το συμπονούμε.
Πολύ ενδιαφέρον κι αυτό το δεύτερο βιβλίο.

Αφήνω τις 700 σελίδες με το κορίτσι λιπόθυμο στην αγκαλιά του αγοριού και έτοιμος να συνεχίσω για τις επόμενες 700 σελίδες και το τρίτο μέρος της τριλογίας Μιλενιουμ που ΄διαβάζω ότι βγαίνει αυτές τις ημέρες στα βιβλιοπωλεία..

Τελικά, η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή.

ΥΓ1. Ένα βιβλίο ιδανικό να το "ξεφυλλίζεις" σε e-book. Πού είσαι iPad να μας γλυτώσεις από την γυμναστική καρπού!!!
ΥΓ2. Βρήκα στο βιβλίο και μια σύντομη αναφορά στην διαφορά της σουηδικής από την ελληνική αστυνομία. Ελλάς - Σουηδία - συμμαχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Αναγνώστες