Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Έως πότε Κύριε;

Η ερώτηση της επικαιρότητας: 
Ως πότε θα υπομένουμε;
Ως πότε μνημόνιο; Ως πότε χαράτσι;
Ως πότε περικοπές μισθών και συντάξεων;
Ως πότε υπερ-φορολόγηση;
Ως πότε αντέχουμε;

Υπάρχει απάντηση;
Δια χειρός Νίκου Δήμου και με αναφορά στο ευρηματικό κομικ του Σνούπυ με τον αιώνιο λουζερ Τσαρλι Μπράουν: 
How long? All your life, Charlie Brown. All your life.
Ως πότε; Για όλη μας τη ζωή.

Υπάρχει η χαρακτηριστική σκηνή (επανέρχεται κάθε χρόνο, επί είκοσι ένα χρόνια τώρα), όπου η Λούση κρατάει την μπάλα για να χτυπήσει πέναλτυ ο Τσάρλι Μπράουν. Ο Τσάρλι τρέχει, παίρνει τρομακτική φόρα και την τελευταία στιγμή η Λούσυ τραβάει την μπάλα και ο Τσάρλι "σκοτώνεται". Από την αρχή του στριπ ο Τσάρλι ξέρει πως η Λούσυ θα τραβήξει την μπάλα. Το λέει. Κάθε φορά όμως η Λούσυ του παρουσιάζει μια νέα πειστική δικαιολογία, γιατί δεν θα την τραβήξει αυτή τη φορά. Ο Τσάρλι πείθεται (όχι γιατί πραγματικά πείθεται, αλλά γιατί θέλει κάπου να πεισθεί - ενδόμυχα πάντα πιστεύει πως οι άνθρωποι είναι καλοί και τίμιοι). Και αφού (φυσικά) σκοτωθεί, η Λούσυ τον κοροϊδεύει για την ευπιστία του. 
- See more at: http://www.ndimou.gr/el/keimena/anthologia/dokimia/tsarli/#sthash.l8Fo2Jmv.dpuf
Αχ Θεέ μου, ώς πότε;
Για όλη σου τη ζωή Τσάρλι Μπράουν. Για όλη σου τη ζωή.

Ησ. 6,11            καὶ εἶπα· ἕως πότε Κύριε; καὶ εἶπεν· ἕως ἂν ἐρημωθῶσι πόλεις παρὰ τὸ μὴ κατοικεῖσθαι καὶ οἶκοι παρὰ τὸ μὴ εἶναι ἀνθρώπους, καὶ ἡ γῆ καταλειφθήσεται ἔρημος.
Ησ. 6,11                     Εγώ τότε ηρώτησαν· “έως πότε, Κυριε, θα παραταθή αυτή η κατάστασις και η δικαία οργή σου;” Και εκείνος μου είπε· “μέχρις ότου ερημωθούν αι πόλεις, διότι δεν θα υπάρχουν οι κατοικούντες εις αυτάς· ερημωθούν και οι οίκοι, διότι δεν θα υπάρχουν άνθρωποι· η δε γη θα εγκαταλειφθή έρημος και ακαλλιέργητος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Αναγνώστες