Τί χρειαζόμαστε:
Καταρχήν διάθεση.
Κοτόπουλο στήθος καθαρισμένο (το βρίσκουμε στα ψυγεία των SM, συνήθως τέσσερα κομμάτια κοστίζουν από 6,5-9€). Εγώ το ξέπλυνα και το άνοιξα στη μέση (εγκάρσια) για να γίνει πιο λεπτό και να απλώσει για να ψηθεί πιο καλά(κι αν ταφήσετε όπως είναι ΔΕΝ πειράζει).
Ενα σετάκι μανιτάρια (εδώ χρησιμοποίησα φρέσκα και τάκοψα εγκάρσια, κόστος1,5€)Δύο πατάτες μεγάλες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (η πατάτα συγκινεί τα παιδιά ...κάθε ηλικίας, και να μην μπεί πατάτα δεν πειράζει)
Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Ένα μέτριο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Δυό μεγάααλες κουταλιές της σούπας λάδι (και τρείς δεν σας πειράζει).
Ένα ποτήρι ΛΕΥΚΟ κρασί (όχι κόκκινο θα χαλάσει η όψη του κοτόπουλου, κρίμα είναι).
Ρίγανη, Πιπέρι, Κόλιανδρο, Πάπρικα ότι έχετε. Αλάτι ΔΕΝ έβαλα (υγιεινή διατροφή)- θα βάλει ο καθένας μετά αν χρειάζεται.
Παρασκευή:
Κουζίνα στο 3 (μάτι καυτό) βάζουμε το τηγανοκατσάρολο με το λάδι να κάψει.
Πετάμε μέσα σκόρδο και κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
Σε μισό λεπτό που θα ψιλοροδίσουν πετάμε τα μανιτάρια και την πιπεριά ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ. ΕΔΩ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ανακατεύουμε όλο το σύστημα στο λάδι που τσιρίζει και τα αδειάζουμε σε τέσσερα λεπτά σε ένα βαθύ πιάτο ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.
"Πετάμε" το ανοιγμένο κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι (που επέστρεψε ή παρέμεινε στο μάτι με ότι λάδι έμεινε μέσα). Μόλις αρπάξει το κοτόπουλο από τη μιά πλευρά (2 λεπτά) το γυρίζουμε και από την άλλη (άλλα 2 λεπτά).
Πετάμε μέσα τις πατάτες, το ποτήρι με το κρασί, και σκεπάζουμε τις πατάτες με νερό, και από πάνω τα μυρωδικά και καπακώνουμε χαμηλώνοντας την φωτιά στο 2.
Λίγο πρίν να στεγνώσει το φαγητό (έχει αρχίσει να δένει η κρασοσάλτσα) επαναφέρουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα, αφήνουμε άλλα 4 λεπτά ΚΑΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΈΤΟΙΜΟΙ.
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά.
Άτομα 2-4 (ανάλογα με την πείνα του καθενός).
Καλή επιτυχία.
Θα σας πώ στα σχόλια για τις αντιδράσεις.Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου