Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Soylent Green - Κάτι μου θυμίζει...

Ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1973 με Τσάρλτον Ήστον - δεν θυμάμαι τον ελληνικό τίτλο.
Η υπόθεση μπορεί να διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη του 2022 το θέμα όμως αρχίζει να θυμίζει σύγχρονες καταστάσεις και προβλήματα.
Υπερθέρμανση και υπερπληθυσμός, εξάντληση των φυσικών πόρων με αποτέλεσμα φτώχεια και ανεργία.
Και ενώ ο εξαθλιωμένος πληθυσμός τρέφεται με μερίδες και επιλέγει μεταξύ κόκκινων και κίτρινων μπισκότων που παράγει η πανίσχυρη εταιρία Soylent, το νέο προϊόν που προωθείται στην αγορά είναι το πράσινο μπισκότο από πλαγκτόν υψηλής ενέργειας που είναι μεν πιο θρεπτικό και γευστικό από το κόκκινο και το κίτρινο αλλά ελλειμματικό όπως κάθε τρόφιμο.
Τα πράγματα στην οθόνη περιπλέκονται με τον φόνο ενός ευκατάστατου επιχειρηματία, και ο αστυνόμος Θορν (Ήστον) προσπαθεί να βρεί την απάντηση: "Τί είναι το πράσινο μπισκότο; (Soylent green)"

Η (όχι και τόσο απροσδόκητη) απάντηση υπάρχει στο you tube αλλά αν βρείτε την ταινία σε dvd έχει ενδιαφέρον -πάρα τα χρόνια της.

http://www.youtube.com/watch?v=08Gs77rRalA

The film, which is loosely based upon the 1966 science fiction novel Make Room! Make Room!, by Harry Harrison, won the Nebula Award for Best Dramatic Presentation and the Saturn Award for Best Science Fiction Film in 1973.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate

Αναγνώστες