Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μετασχηματισμοί...

μελιτζάνας σε κλασσική και παραδοσιακή συμφωνία γεύσεων και αισθήσεων.
Φωτορομάντζο: 
Πλένουμε, κόβουμε, αλατίζουμε, περιμένουμε καμιά ώρα, ξεπλένουμε , στραγγίζουμε στραγγαλίζοντας,  τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για τρία λεπτά και απλώνουμε στο ταψί τiς (7-8) υπομονετικές μελιτζάνες.

Ανεβάζουμε την ένταση και την θερμοκρασία  σε ένα φλιτζάνι λάδι  και  βαπτίζουμε για κάνα τρίλεπτο τρία  μεγαλούτσικα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες   και  οκτώ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο (μην τα κάψουμε όμως) 

Στην κολυβήθρα των σκορδοκρέμμυδων αδειάζουμε ένα πακέτο έτοιμη ντομάτα  ψιλοκομμένη (τρίφτη) και συνεχίζουμε 

προσθέτουμε και μια γερή δόση μαϊντανό (μισή ψιλοκομμένη κούπα)  και αλάτι πιπέρι κατά βούληση

σε κάνα τρίλεπτο δένει το μίγμα (σάλτσα)

απλώνουμε το μεγαλείο πάνω από τις μελιτζάνες που περιμένουν στο ταψί

έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στο 180 για να υποδεχθεί το  ταψί

και σε μια ώρα που θάχουν φύγει υγρά και το λάδι  θάχει αναλάβει  την κυριαρχία, απολαμβάνουμε  το αποτέλεσμα των κόπων μας
Καλό μήνα
Καλό χειμώνα και
Καλά ξεμπερδέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google+ Followers

Translate

Αναγνώστες